Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Waterstofauto Nexo: Hyundai’s groene vlaggenschip


image/jpeg

De Hyundai Nexo, de nieuwste generatie waterstofauto met een brandstofcel en Hyundai’s groene vlaggenschip in het groeiende milieuvriendelijke modellengamma, is leverbaar voor prijzen vanaf 69.995 euro. Daarmee is de uiterst geavanceerde en milieuvriendelijke SUV van Hyundai de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland. Bovendien betalen zakelijk rijders ook volgend jaar slechts 4 procent bijtelling voor privégebruik. Hyundai levert de Nexo in twee varianten: behalve de opvallend rijk uitgeruste standaardversie kunnen klanten ook kiezen voor de Nexo met ‘Plus Pack’ (meerprijs: 4.000 euro) dat een aantal interessante features toevoegt.


De Hyundai Nexo is een volledig elektrische auto met een brandstofcel die op waterstof rijdt. Daarmee is de Nexo een van de meest vooruitstrevende en innovatieve auto’s ter wereld. Hyundai is de enige autofabrikant die modellen met innovatieve aandrijflijnen levert.
De tot nog toe beperkte infrastructuur van waterstoftankstations in Nederland ziet Hyundai niet als een beperking, wel als een vertraging voor het snel implementeren van een compleet waterstofnetwerk. Desondanks heeft Hyundai Motor Nederland tot nu al 85 pre-orders voor de Nexo ontvangen. Deze orders worden vanaf nu gefaseerd uitgeleverd.

Brandstofcel
De Hyundai Nexo is een zogenoemde Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Het is ’s werelds eerste SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Die wordt gebruikt om een elektromotor aan te drijven. De Hyundai Nexo rijdt dus volledig elektrisch, zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. De enige ‘uitstoot’ is waterdamp. Waterstof is te tanken bij het groeiende netwerk van waterstoftankstations in Nederland en het is net zo makkelijk en snel te doen als benzine of diesel tanken.
De Hyundai Nexo is uitgerust met drie identieke waterstoftanks met een inhoud van 52,2 liter per tank. Desondanks is de auto in vijf minuten vol te tanken. De installatie is bestand tegen extreme temperaturen, zodat de Nexo ook bij een buitentemperatuur van -30o Celsius binnen dertig seconden start. De zeer duurzame membraan-elektrodekatalysator en de nieuwe besturingstechnologie bieden een duurzaamheid die niet onderdoet voor die van een conventionele auto met verbrandingsmotor, zodat de Nexo minimaal tien jaar en 160.000 kilometer optimaal zal functioneren.

image/jpeg

665 km actieradius
De Nexo is 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan zijn voorganger, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Met een vermogen van 120 kW (163 pk) staat de Nexo garant voor aansprekende prestaties, terwijl de actieradius met een volle tank maar liefst 665 km bedraagt (volgens WLTP). Een instelbaar regeneratief remsysteem biedt de bestuurder de mogelijkheid om de mate van aanvullende energieterugwinning te regelen met de schakelpeddels achter het stuur.
De Hyundai Nexo is te bestellen voor prijzen vanaf 69.995 euro inclusief BTW. De versie met ‘Plus Pack’ is er vanaf 73.995 euro.

Waterstoftankstations in Nederland
In Nederland zijn momenteel vier waterstoftankstations operationeel: in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. In april 2019 wordt ook in Den Haag een waterstoftankstation geopend en er liggen al plannen klaar voor de bouw van tankstations in Groningen, Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam Airport, Utrecht/Nieuwegein, Leeuwarden, Meppel, Emmen, Assen, Heerenveen en Oude Tonge. Eind 2020 moeten in ons land ongeveer twintig waterstoftankstations operationeel zijn.

image/jpeg
  

| Disclaimer