Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Subaru scherpt Outback-range aan


image/jpeg

Subaru heeft de Outback, zijn ruime crossover, aangepast. Het model won aan luxe en is nog veiliger geworden. Gebleven zijn de brede inzetbaarheid, het enorme comfort en een zee aan ruimte. Meer goed nieuws: de Outback is met een vanafprijs van 46.995 euro nog steeds uitermate betaalbaar.


Wat erg goed is, nog beter maken. Dat was de moeilijke opdracht die de Subaru-technici vorig jaar kregen. Het resultaat van die inspanningen staat per direct in de showroom: de vernieuwde Outback. Het uiterlijk lieten de dames en heren in Japan ongemoeid, onderhuids werd een en ander aangescherpt, waardoor de Outback nog veiliger, completer, luxueuzer en ook zeker begeerlijker is geworden.

Veiligste in zijn klasse
Subaru’s speerpunt is veiligheid, in 2030 streeft het merk naar 0 verkeersdoden. De Outback en EyeSight in het bijzonder gaan een belangrijke bijdrage leveren om die ambitie te realiseren. Voor dit jaar is EyeSight verder verfijnd, waardoor het systeem voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers nog beter ziet en het systeem eerder zal anticiperen op mogelijk gevaar. Dat, samen met voorzieningen als de speciale, eivormige veiligheidscel en tal van andere actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, maakt de Outback de veiligste auto in zijn klasse.

image/jpeg

Apple
Duidelijk merkbaar en zichtbaar is het nieuwe infotainmentsysteem (standaard met Apple CarPlay) met nieuwe lay-out en iconen die meer lijken op die van de mobiele telefoon. Ook aangenaam: dankzij nieuwe processoren reageert het systeem nog sneller op bewegingen op het 8-inch touchscreen of gesproken commando’s. Door toevoeging WiFi kan de auto nu als WiFi-hotspot dienen. Handig, en ter voorkoming dat het mobiele dataverbruik bij de passagiers de spuigaten uitloopt.

Stuurwielverwarming
Hoewel het uiterlijk niet is aangepast, zijn er wel verschillen waarneembaar. De Outback heeft aantal nieuwe metaallakkleuren gekregen: Wilderness Green, Magnetite Gray en Storm Gray. Voor het eerst is ook cognackleurig leer beschikbaar. De uitgebreide uitrusting werd nog rijker dankzij toevoeging van stuurwielverwarming,  stoelverwarming achterin en Auto Vehicle Hold, een systeem tegen wegrollen. Het bandenspanningscontrolesysteem is ook aangepast waardoor het makkelijker andere banden, bijvoorbeeld winterbanden, herkent.

Standaard
Alle aanpassingen maken de Outback nog veelzijdiger en bruikbaarder onder een breed scala aan omstandigheden, inderdaad situaties waar Subaru’s excelleren dankzij hun slimme techniek met onder meer standaard permanente vierwielaandrijving, X-mode en CVT-automaat.

Aangenaam geprijsd
Het beste nieuws is wel dat de Outback, ondanks zijn uitgebreidere uitrusting en verder verbeterde techniek, nog steeds aangenaam is geprijsd. De Comfort is er vanaf 46.995 euro, de luxueuze Premium kost 51.195 euro. Wie vervolgens nog verwacht een ellelange lijst aan opties te moeten doornemen om de Outback op smaak te brengen, heeft het mis. Opties zijn er niet. Zelfs metaallak is standaard.

Accessoires
Personaliseren van de Outback is natuurlijk wel mogelijk, de dealer heeft een aantal hoogwaardige accessoires beschikbaar, waaronder een zwarte, kunststof bodykit, die de auto nog stoerder maakt. De nieuwe Outback staat per direct bij de Subaru-dealer. Een proefrit aanvragen kan via subarutestdagen.nl.

image/jpeg
  

| Disclaimer