Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Smart 100% elektrisch vanaf 2019


image/jpeg

Vanaf 1 januari 2019 is Smart in Nederland een 100% elektrisch automerk. De overstap van Smart naar volledig elektrisch sluit naadloos aan bij de CASE-strategie (Connected, Autonomous, Shared, Electric) waarop de mobiliteit van de toekomst bij Smart gebaseerd is. Onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ staan de Smart fortwo en de vierpersoons Smart forfour garant voor emissievrije ‘urban mobility’.


Smart is de eerste fabrikant die systematisch werkt aan de overgang van verbrandingsmotor naar elektromotor. Sinds 2017 verkoopt het merk alleen nog maar elektrische modellen in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen. Nederland volgt dit voorbeeld binnenkort en in 2020 zal het modellengamma ook in andere Europese landen 100% elektrisch zijn.

De nieuwe uitvoeringen
Drie uitrustingsniveaus (Comfort, Comfort Plus en Brabus Style) en een royale standaarduitrusting maken van iedere Smart EQ fortwo of Smart EQ forfour een unieke auto. De instapversies van beide modellen beschikken over talrijke veiligheids- en comfortvoorzieningen die het elektrisch rijden uiterst aangenaam maken. Daartoe behoren onder meer automatische airconditioning, een audiosysteem met Bluetooth®/aux/usb, het comfortpakket, de actieve remassistent, de zijwindassistent, het oplaadkabelpakket (voor opladen via stopcontact en wallbox) en een standaard 22 kW-boordlader waarmee de Smart EQ – afhankelijk van de lokale stroominfrastructuur - in minder dan 40 minuten van 10% naar 80% opgeladen kan worden. De Comfort Plus is standaard voorzien van nóg meer luxe en comfort, waaronder lederen stoelen, een multitouch navigatiesysteem, stoelverwarming en led-verlichting.
De Smart EQ Brabus Style heeft een karakteristiek design waarbij zowel het exterieur als interieur sportiviteit en luxe uitstraalt. Met sportstoelen in geperforeerd nappaleder, matgrijze Brabus voor- en achterbumper en unieke Brabus Monoblock IX lichtmetalen velgen onderscheidt dit model zich op sportieve wijze van de andere uitvoeringen.

image/jpeg

Smart EQ control-app
Smart vereenvoudigt de toegang tot elektromobiliteit met de nieuwe Smart EQ control-app – de digitale uitbreiding van de Smart EQ fortwo en Smart EQ forfour. De Smart EQ control-app is zoals de actuele oplaadstatus – en de bediening van voertuigfuncties – waaronder de voorverwarming van de accu (preconditionering) – waarmee de actieradius van de Smart EQ vergroot kan worden. Bovendien toont de app de informatie in gepersonaliseerde vorm, die overeenstemt met de gekozen lakkleur en uitrusting van de Smart EQ. De Smart EQ control-app beschikt binnenkort bovendien over een integratie van de oplaadpuntenservice door Plugsurfing. Hiermee is het mogelijk om oplaadstations te vinden, hun beschikbaarheid te verifiëren en ook de betaling van het opladen bij een publiek oplaadpunt te regelen.

EQ
EQ biedt een uitgebreid elektromobiel ecosysteem dat bestaat uit producten, services, technologieën en innovaties. Het spectrum loopt uiteen van elektroauto’s, wallboxen en oplaadservices tot privé energieopslagsystemen. De naam EQ staat voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de merkwaarden ‘emotie’ en ‘intelligentie’. Het nieuwe merk beslaat alle aspecten van klantgerichte e-mobiliteit en gaat verder dan alleen de auto. De modellen belichamen de essentie van state-of-the-art elektromobiliteit: de combinatie van een emotioneel en intelligent design, buitengewoon rijplezier, grote dagelijkse bruikbaarheid en maximale veiligheid die álle auto’s van de uitvinder van de automobiel gemeen hebben.

Smart vision EQ fortwo
Ook als het om carsharing van de toekomst gaat, heeft Smart een duidelijke visie. Deze is gepresenteerd in de Smart vision EQ fortwo, een individuele, flexibele en bijzonder efficiënte vorm van openbaar vervoer. De elektrisch aangedreven, autonoom rijdende auto haalt zijn passagiers op de door hen gekozen locatie op. De Smart vision EQ fortwo maakt een ongekende individualisering van de auto mogelijk en leent zich zodoende perfect voor carsharing. De showcar is de eerste auto van het Daimler-concern waarbij het stuurwiel en de pedalen achterwege zijn gelaten.

image/jpeg
  

| Disclaimer