Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Skoda Kodiaq: ook zijn prijs is beresterk


image/jpeg

image/jpeg

Skoda’s eerste grote SUV is de voorbode van een omvangrijk SUV-offensief van het merk. Een offensief dat in maart 2017 gestalte krijgt wanneer de Kodiaq bij de Nederlandse dealers arriveert. Net als zijn naam – die is afgeleid van de Kodiak-beer – is ook zijn vanafprijs met 28.990 euro beresterk.


Ruimte is één van de sterke eigenschappen van de Kodiaq, wat zich vertaalt in een ruim opgezet interieur met optioneel plaats voor zeven personen. De bagageruimte is de grootste in deze klasse. Standaard bedraagt de inhoud 720 liter. Dit kan oplopen tot 2.065 liter wanneer de achterbank is neergeklapt.

Volop keuze in motoren, transmissies en aandrijving
Vijf motoren – twee TDI’s en drie TSI’s – vormen bij de introductie het motorenaanbod voor de Kodiaq. Ze hebben een inhoud van 1,4 en 2,0 liter, vermogens lopen uiteen van 92 kW/125 pk tot 140 kW/190 pk.
Als benzine zijn er twee 1.4 TSI-benzinemotoren en een 2.0 TSI beschikbaar. De instapversie genereert 92 kW/125 pk en 200 Nm aan trekkracht. De sterkste 1.4-variant noteert 110 kW/150 pk en 250 Newtonmeter. De meest krachtige benzinemotor, de 2.0 TSI, heeft een vermogen van 132 kW/180 pk en een maximumkoppel van 320 Nm.
De 2.0 TDI dieselmotor is beschikbaar in twee versies. De eerste levert 110 kW/150 pk en 340 Nm. De topversie is goed voor 140 kW/190 pk en 400 Nm.
De Skoda Kodiaq is, afhankelijk van de gekozen motor, beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 6- of 7-traps DSG-transmissie. Het vierwielaandrijfsysteem met elektronische aansturing is leverbaar op alle motoren met uitzondering van de 1.4 TSI 92 kW.

Drie bekende uitvoeringen en Business-modellen
Wanneer de Skoda Kodiaq in maart 2017 in Nederland arriveert, biedt hij qua uitrusting keuze uit drie voor Skoda bekende uitvoeringen. Traditiegetrouw voert de Active de prijslijst aan, gevolgd door de Ambition en de meest luxueuze uitvoering, de Style. Prijzen voor de Skoda Kodiaq 1.4 TSI 92 kW Active beginnen bij 28.990 euro, waarmee Skoda in dit segment een beresterk aanbod introduceert.
Bovendien zijn er direct vanaf introductie aantrekkelijke Business-uitvoeringen beschikbaar. Deze beschikken standaard over onder meer lichtmetalen velgen, een navigatiesysteem, parkeersensoren, bluetooth telefoonvoorbereiding met stuurwielbediening en climatronic automatische airconditioning. Prijzen voor de Skoda Kodiaq 1.4 TSI 92 kW Ambition Business beginnen bij 33.030 euro.
Zakelijke rijders rijden de Kodiaq vanaf 211 euro euro bijtelling in de maand op basis van 22% bijtelling in 2017. 

Op smaak
Al dan niet standaard of optioneel levert Skoda een uitgebreid aanbod aan geavanceerde rijassistentiesystemen voor de Kodiaq. Voorbeelden zijn Trailer Assist, Area View, Front Assist inclusief City Emergency Brake, Adaptive Cruise Control (ACC) en Blind Spot Detection. Daarnaast is er een ruime keuze uit infotainment- en connectiviteitssystemen, en biedt de uitgebreide optielijst ruimschoots de gelegenheid om de Skoda Kodiaq geheel naar eigen wens verder op smaak te brengen.

Meer informatie over de Skoda Kodiaq is nu al beschikbaar op www.skoda.nl/modellen/Kodiaq.
image/jpeg

  

| Disclaimer