Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen Alpine A110 Pure en Légende bekend


image/jpeg

Na de introductie van de gelimiteerde Alpine A110 Première Edition in maart 2017 en de opening van de twee Nederlandse Alpine Centres in Soestdijk en Hengelo zijn de prijzen beschikbaar van de productieversies van de nieuwe Alpine A110: de A110 Pure en A110 Légende.


A110 Pure
Dankzij de verschillende karakters van de Pure en Légende spreekt de Alpine A110 een bredere doelgroep aan. De Pure is de meest op de bestuurder gerichte versie en in dat opzichte vergelijkbaar met de Première Edition. Het model is standaard voorzien van 17-inchwielen en lichtgewicht componenten, waaronder speciale Sabelt-sportstoelen met een gewicht van slechts 13,1 kg per stuk, waarmee het voertuiggewicht onder de 1.100 kg uitkomt.
Het interieur kenmerkt zich door delen in mat carbon en leder-met-microvezel stoelbekleding. Tot de standaarduitrusting behoren climate control, navigatie, smartphone-connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten.

A110 Légende
De Alpine A110 Légende heeft meer het karakter van een ‘grand tourer’ dankzij extra raffinement en comfortverhogende zaken. Zo zijn zesvoudig verstelbare comfortstoelen standaard, evenals lederen bekleding in zwart of bruin, interieurdelen in glanzend carbon, een Focal-audiosysteem, parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera. Verder onderscheidt de Légende zich van de Pure met zijn opvallende two-tone 'Légende'-wielen in dezelfde stijl als de wielen van de originele A110 Berlinette 1600S.

Kleuren en opties
Tegelijk met de A110 Pure en A110 Légende lanceert Alpine drie nieuwe exterieurkleuren: Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre. Andere beschikbare kleuren zijn Bleu Alpine en Noir Profond (bekend van de Première Edition).
De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn optioneel te upgraden met zaken als krachtigere Brembo-remmen, een actief sportuitlaatsysteem voor een intensere soundtrack, twee typen 18-inchwielen en een premium audiosysteem van Focal.

image/jpeg

image/jpeg

Technische specificaties

De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht en uitzonderlijk sterke aluminium chassis als de Première Edition, dat de basis vormt voor de kenmerkende rijeigenschappen van het merk Alpine. De A110 weegt slechts 1.080 kg (inclusief vloeistoffen), heeft de ideale gewichtsverdeling (44% vóór, 56% achter) en is voorzien van dubbele wishbone voor- en achterwielophanging.
De in het midden geplaatste 1,8-liter viercilinder turbomotor levert 185 kW/252 pk vermogen en 320 Nm trekkracht en is gekoppeld aan een zeventraps DCT-transmissie. Met de drie rijmodi (Normal, Sport en Track) kan de set-up van de motor, transmissie, stuurinrichting, ESC, uitlaatgeluid en bestuurdersinformatie worden aangepast. Door de uitstekende vermogen-gewichtsverhouding van 228 pk per ton en launch control sprint de Alpine A110 in 4,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.
De Alpine A110 Pure en Légende zijn te reserveren bij de Alpine Centres in Nederland of via de Alpine App. De A110 Pure is leverbaar vanaf 64.300 euro, de A110 Légende vanaf 68.100 euro.

image/jpeg
  

| Disclaimer