Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan Qashqai diesel vernieuwd en verbeterd


image/jpeg

De Nissan Qashqai is nu nog aantrekkelijker dan hij al was, dankzij de vernieuwde 1,5-liter dieselmotor. De vernieuwde en verbeterde dieselkrachtbron heeft met zijn vermogen van 85 kW zo’n 4 kW meer vermogen dan de motor van de vorige generatie. Het koppel is met 260 Nm gelijk gebleven. De motor is nu voorzien van een nieuwe overboost-functie. Daarmee kan de motor gedurende maximaal 15 seconden 4 kW vermogen en 25 Nm koppel extra leveren.


Ook nieuw is de Selective Catalytic Reduction-technologie, die met AdBlue de emissie van stikstofoxide (NOx) reduceert. De technologie zorgt er ook voor dat de motor voldoet aan de nieuwste Euro 6d-Temp-emissienorm zonder dat dat ten koste gaat van het lage verbruik of de prestaties.
Meer dan 90 procent van de motorcomponenten zijn vernieuwd om deze verbeteringen te realiseren, inclusief de oliekoelermodule en oliefilter, het dual mass-vliegwiel, de vacuümpomp en de hogedruk-brandstofpomp.
Jean-Philippe Roux, General Manager, Crossovers van Nissan Europe, vertelt: ‘Met de upgrades presteert de 1,5-liter dieselmotor nog beter en is de Nissan Qashqai nog aantrekkelijker voor onze klanten.’

De Qashqai is in Europa het succesvolste model in de 83-jarige historie van Nissan. Er zijn sinds de introductie van het oorspronkelijke model ruim 2,3 miljoen exemplaren van de Qashqai verkocht.
  

| Disclaimer