Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Range Rover Evoque: Luxe SUV voor de stad en daarbuiten


image/jpeg

De originele luxe urban SUV is nu nog beter geworden en voelt zich thuis in de stad en daarbuiten. Met een uitgebreid assortiment van hybride-aandrijflijnen sluit de Evoque zich naadloos aan bij de Range Rover Velar, Range Rover Sport en Range Rover.


De nieuwe Range Rover Evoque is een verfijnde evolutie van het kenmerkende coupé-achtige design van de originele Range Rover Evoque. De aflopende daklijn en oplopende schouderlijn zijn kenmerkend voor de Range Rover-familie. De solide proporties worden versterkt door zijn krachtige schouders en indrukwekkende wielkasten die, samen met de 21-inch wielen, een sterke en dynamische indruk maken.
De diamantachtige, stijlvolle Matrix-LED-koplampen zorgen voor een verfijnd aanzicht van de voor- en achterzijde van de auto. De verzonken deurgrepen en dynamische richtingaanwijzers dragen bij aan het vloeiende design van de Evoque. Optionele R-Dynamic-details en koperen accenten versterken de luxe uitstraling.

image/jpeg

image/jpeg

Eenvoudige lijnen

Binnenin de Range Rover Evoque zorgen een overzichtelijke structuur en eenvoudige lijnen voor een minimalistische uitstraling. De zorgvuldig gekozen materialen, die bestaan uit gerecycled plastic, vormen een luxe alternatief voor lederen bekleding. Het Touch Pro Duo-systeem met snellere software, de 20-voudig elektrische verstelbare stoelen en interieurionisatie dragen bij aan de ruimtebeleving van het interieur.
Door de nieuwe Premium Transverse Architecture heeft de Evoque meer binnenruimte dan voorheen. Een 20 millimeter langere wielbasis zorgt voor extra beenruimte achterin en meer opbergmogelijkheden in het interieur. Het grotere handschoenenvak en de centrale opbergruimte bieden nu makkelijk plaats aan tablets, handtassen en flessen. De bagageruimte is 10 procent groter en breder dan voorheen. Een opgevouwen kinderwagen of een set golfclubs past nu met gemak. Met de achterbank neergeklapt, neemt de bagageruimte toe tot 1.383 liter.

Mild-hybride-aandrijflijn
De nieuwe architectuur is ontwikkeld voor een elektrische aandrijflijn. Een mild-hybridevariant is direct leverbaar en een plug-in hybridevariant volgt één jaar later. Het mild-hybridesysteem slaat de energie op die normaal verloren gaat bij het remmen. Een dynamo slaat de energie op in een accu die onder de vloer zit. Bij snelheden tot 17 km/h slaat de motor af wanneer de bestuurder remt. Bij het accelereren ondersteunt de opgeslagen energie de motor om brandstof te besparen. Een stille en efficiënte rijervaring is het resultaat.
De mild-hybride-aandrijflijn is verkrijgbaar met alle Ingenium benzine- en dieselmotoren. Een nog efficiëntere plug-in hybridevariant (PHEV) en driecilinderbenzinemotoren komen volgend jaar op de markt. 

image/jpeg

Terreincapaciteiten met veiligheid en zekerheid
De compacte SUV combineert terreincapaciteiten met veiligheid en zekerheid in alle weersomstandigheden. De nieuwe Range Rover Evoque heeft All-Wheel Drive, samen met de tweede generatie Active Driveline. Driveline Disconnect ontkoppelt de vierwielaandrijving om brandstof te sparen. Terrain Response 2 detecteert automatisch de ondergrond en past de onderstelafstemming aan. De Range Rover Evoque kan nu 600 millimeter diep water doorkruisen.
De beroemde Range Rover-zitpositie krijgt digitale invloeden in de nieuwe Evoque. De luxe compacte SUV krijgt een ‘slimme achteruitkijkspiegel’ die kan veranderen in een videoscherm. Wanneer het zicht naar achteren beperkt wordt door bagage of passagiers, kan de bestuurder eenvoudig een schakelaar onder de binnenspiegel bedienen. Een camera achterop de auto laat haarscherp zien wat er achter de auto gebeurt.
De nieuwe Range Rover Evoque is ook de eerste auto ter wereld met Ground View-technologie. Dit maakt de motorkap ‘onzichtbaar’ door via camera’s een beeld te tonen op het Touch Pro Duo systeem- in de auto. Hiermee kan de bestuurder met een zichtveld van 180 graden de voorkant van de auto bekijken. Dit helpt bij het parkeren in krappe plekken, het verkeer in drukke steden of bij terreinrijden.
De Evoque is de eerste Land Rover met Smart Settings, dat werkt met algoritmes om het gedrag van de bestuurder te herkennen. De onboard-butler zet automatisch de stoel in positie en regelt de klimaatcontrole en muzikale voorkeuren. Daarnaast zorgen massagestoelen optioneel voor maximaal comfort.

Klimaatneutraal
Jaguar Land Rover focust zich volledig op het klimaatneutraal produceren van auto’s. In elke nieuwe Range Rover Evoque wordt meer dan 33 kilogram gerecycled materiaal verwerkt om de impact op het milieu te verkleinen.

image/jpeg
  

| Disclaimer