Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Mazda CX-5 nu in showroom


image/jpeg

Tijdens de Autosalon van Genève 2017 had Mazda de Europese première van de nieuwe CX-5. Bij de lancering heeft Mazda een bijzonder scherpe aanbieding op de SkyActiv-G 165 2WD: deze is als introductieaanbod in combinatie met de steeds meer gevraagde SkyActiv-Drive automaat al beschikbaar voor een meerprijs van slechts 1.000 euro ten opzichte van de versie met handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe Mazda CX-5 is ontwikkeld naar het concept 'verfijnde robuustheid' en tilt Mazda's unieke Kodo – Ziel van Beweging-designfilosofie naar een nog hoger, gesofisticeerder plan, waardoor de nieuwe Mazda over een unieke en dynamische personaliteit beschikt, die past bij de trouwe SUV-klant.
Het menscentrische interieur van de nieuwe CX-5 is ergonomisch, heeft een elegante, duurzame en ruime indeling en er is veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en de afwerkingskwaliteit van de elementen. Zowel de voorstoelen als de achterbank zijn opnieuw vormgegeven en bieden nu meer steun en meer comfort, zodat vermoeidheid maximaal wordt tegengegaan.
De elektrisch bedienbare achterklep beleeft zijn debuut op een Mazda in Europa en wordt bediend met schakelaars op de achterklep zelf en bij de bestuurder. De achterklep kan bediend worden met de Smart Keyless Entry knop.

image/jpeg

Het nieuwe 7-inch display in het midden van het dashboard is het eerste display in een Mazda dat gebruik maakt van optical bonding ('optisch verlijmen') tussen het LCD en het touchscreen, waardoor lichtreflecties verminderen en de afleesbaarheid wordt verbeterd.
Het nieuwe stuurwiel ligt beter in de hand en is voorzien van verwarming. De voorruit is nu voorzien van extra verwarmde strook bij de ruitenwissers. De buitenspiegels klappen automatisch in wanneer de deuren op slot gedaan worden met het Smart Keyless Entry systeem.
Voor de nieuwe Mazda CX-5 kan worden gekozen uit drie motoren: de 2.2 SkyActiv-D turbodiesel en de direct ingespoten benzinemotoren 2.0 SkyActiv-G en 2.5 SkyActiv-G1+. Alle drie motoren voldoen aan de Euro 6-norm. Ze zijn gekoppeld aan een verbeterde SkyActiv-MT handgeschakelde zesversnellingsbak of de SkyActiv-DRIVE zestraps automaat en leverbaar met voorwielaandrijving of de nieuwste generatie van Mazda's i-ACTIV 4WD vierwielaandrijving.
De 2.5 SkyActiv-G1+ benzinemotor, alleen leverbaar in combinatie met een automaat en vierwielaandrijving, beschikt over nieuwe technologieën om de rijprestaties te verbeteren en het brandstofverbruik te verlagen.
De SkyActiv-D turbodiesel biedt dankzij drie uitstekende SkyActiv-D-technologieën, High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother en Natural Sound Frequency Control, een snellere motorrespons, meer stilte in het interieur en meer rijkwaliteit.

Het nieuwe model is nu in Nederland leverbaar voor prijzen die beginnen bij 30.990 euro inclusief kosten rijklaarmaken.

 image/jpeg


  

| Disclaimer