Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Land Rover Defender passeert 1,2 miljoen testkilometers


image/jpeg

De ontwikkeling van de nieuwe generatie Land Rover Defender wordt voltooid in samenwerking met natuurbeschermingsorganisatie en trouwe Land Rover-partner Tusk Trust, waarmee al 15 jaar wordt samengewerkt. Voor de laatste fase van het testprogramma worden allerlei proeven gedaan in het natuurreservaat Borana Conservancy in Kenia. Dat maakt Land Rover vandaag bekend op World Land Rover Day.


Een prototype van de nieuwe Defender met unieke camouflage wordt ingezet om zware lading te slepen, door rivieren te waden en goederen te vervoeren in het ruige terrein van het 14.000 hectare grote natuurreservaat.
Als de nieuwe Defender later dit jaar wordt onthuld, hebben verscheidene prototypes samen meer dan 45.000 individuele tests ondergaan in de extreemste omstandigheden op aarde. Zo is het model in de woestijn getest bij temperaturen van 50 graden Celsius, in de Arctische kou van -40 graden en op ruim 3.000 meter hoogte in de Rocky Mountains in Colorado. Dit alles om te garanderen dat de nieuwe Defender voldoet aan de hoogste eisen van de avontuurlijkste klanten ter wereld.

image/jpeg

Toonaangevende terreincapaciteiten
De nieuwe Land Rover Defender biedt toonaangevende terreincapaciteiten en een nieuw niveau van comfort en rijdynamiek dankzij intensieve on-road-tests op de Nürburgring in Duitsland en verregaande off-road-tests op de modderige wegen van Eastnor in het Verenigd Koninkrijk, op de rotspaden van Moab in Utah en in de zandduinen van Dubai.
De Defender is ontworpen en ontwikkeld bij de toonaangevende design-, engineering- en testfaciliteit van Land Rover in het Britse Gaydon. De wereldwijde productie vindt plaats in de recent geopende, ultramoderne fabriek in Nitra, Slowakije.

image/jpeg

Tusk Trust
Land Rover is al 15 jaar officieel partner van de natuurbeschermingsorganisatie Tusk Trust om enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld te helpen bereiken. Het nieuws dat Land Rover het testprogramma van de nieuwe Defender afrondt in samenwerking met Tusk Trust, wordt gebracht op World Land Rover Day, die ieder jaar op 30 april wordt gehouden ter gelegenheid van de wereldpremière van de originele Land Rover, op de Amsterdamse AutoRAI op 30 april 1948.

image/jpeg
  

| Disclaimer