Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Citroën Berlingo bedrijfswagen: Veelzijdig en comfortabel


image/jpeg

Meer dan 1,5 miljoen exemplaren van deze iconische bedrijfswagenversie van de Citroën Berlingo rolden er sinds de marktintroductie in 1996 van de band. Nu is het tijd voor de derde generatie van deze Berlingo Bedrijfswagen, die net als de personenversie ingrijpend is gewijzigd op het gebied van design en uitrusting. Hij is robuust en biedt nu nog meer comfort en modulariteit. Hij is op maat gemaakt voor de professionele gebruiker en verkrijgbaar in twee maten - M of XL - en twee uitvoeringen ‘Worker’ en ‘Driver’ waarbij de vrije hoogte, het uitrustingsniveau en de beschermende delen verschillen. Het is de ideale auto voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende configuratiemogelijkheden voor het interieur met de Extenso cabine. De nieuwe Citroën Berlingo Bedrijfswagen profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt.


De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen heeft een unieke vorm, een robuuste stijl en oogt sterk en veilig. Het ontwerp is veranderd door de iets meer naar voren geplaatste voorruit en de hogere en kortere voorkant, dankzij het EMP2-platform dat een kortere vooroverbouw mogelijk maakte. Een specifiek front biedt bescherming in het dagelijkse verkeer en, in lijn met het design van zijn grote broer, de Jumpy. Het silhouet heeft vloeiende lijnen en een functioneel ogende achterkant. Het interieur is duidelijk ontworpen met de professional in het achterhoofd: stevig en praktisch met bijvoorbeeld het zwevende dashboard waarin talrijke handige technologieën zijn ondergebracht.

image/jpeg

Maatwerk
De Citroën Berlingo Bedrijfswagen is geïnspireerd door professionals en biedt daarmee een passend antwoord voor iedere beroepsgroep. Er is gekozen voor maatwerk en de auto wordt dan ook aangeboden in een M-versie van 4,40 m en XL-versie van 4,75 m. Met de twee uitvoeringen ‘Worker’ en ‘Driver’ tracht Citroën zo goed mogelijk aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen. Veelzijdigheid en modulariteit zijn zichtbaar in een Extenso cabine voor drie personen (zitrij 1).
Het is een slim concept met een handige toegang tot de laadruimte via een achterklep of openslaande deuren en zijschuifdeuren, met talrijke opbergruimtes en een laadruimte met een nuttig laadvermogen tot 1000 kilo waar in de breedte twee europallets in passen.
De moderne, nieuwe Berlingo Bedrijfswagen doet niet onder voor personenauto's met perfect rijcomfort en optimale veiligheid met een wielophanging die zorgt voor het bekende veercomfort van Citroën, een nieuw platform dat meer wendbaarheid biedt en meer technologieën, een voor dit segment zeldzaam hoog technisch niveau met de integratie van 20 rijhulpsystemen zoals een Overload Indicator en Surround Rear Vision, ongekend in alle bedrijfswagensegmenten, een kleuren head-up display, een automatische parkeerrem en Adaptive Cruise Control met Stop functie, Active Safety Brake en 4 connectiviteitssystemen waaronder Citroën Connect Nav en draadloos opladen voor smartphones.

image/jpeg

Krachtige en zuinige motoren
De Berlingo is voorzien van krachtige en zuinige motoren van de derde generatie. Er is keuz uit een vier 1.5 BlueHDi dieselmotoren, en twee 1.2 PureTech benzinemotoren. In de tweede helft van 2019 wordt een EAT8 automaat leverbaar op de 130 S&S-variant van de benzinemotor.

De nieuwe Berlingo Bedrijfswagen verschijnt eind 2018 op de markt. Specificaties en prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.

image/jpeg
  

| Disclaimer