Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Meer kracht en verfijning voor Opel Grandland X


image/jpeg

Opel introduceert een nieuwe top-of-the-line turbobenzinemotor met directe brandstofinspuiting voor de stijlvolle en populaire Grandland X. Dat is de 1.6 Turbo met een vermogen van 133 kW/180 pk. Met deze krachtbron is de Opel Grandland X er vanaf 39.299 euro.


Deze nieuwe PureTech-turbobenzinemotor is volledig van aluminium vervaardigd en is dankzij intelligente uitlaatgasnabehandeling en benzinepartikelfilter milieubewust als het gaat om de emissies. Opel koppelt de nieuwe benzinemotor - die reeds voldoet aan de toekomstige Euro 6d-TEMP-emissienorm - standaard aan een soepel schakelende achttraps automaat met Start/Stop. Dat resulteert in een gemiddeld brandstofverbruik1,2 van 7,2 l/100 km in de stad, 5,0 l/100 km buiten de stad en 5,8 l/100 km gecombineerd (132 g/km).
De nieuwe viercilinder met dubbel bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder produceert 133 kW/180 pk bij 5.500 toeren per minuut en een maximum koppel van 250 Nm bij slechts 1.750 toeren per minuut. In combinatie met een variabel kleppenliftsysteem maakt variabele kleptiming een oneindige aanpassing van de kleptiming en -duur mogelijk, waardoor het brandstofverbruik en de emissies nog verder worden gereduceerd.

Rijke standaarduitrusting
Opel levert de nieuwe benzinemotor ook in de Grandland X Ultimate met een bijzonder rijke standaarduitrusting. De Ultimate-uitvoering kenmerkt zich onder meer door 18-inch ‘BiColor’ lichtmetalen wielen en fraaie zilveren dakrails. Verwarmbare AGR-gecertificeerde ergonomische comfortstoelen, een premium geluidsinstallatie van Denon en diverse geavanceerde rijhulp- en infotainmentsystemen maken ook deel uit van deze topversie. Daar bovenop is de luxe van de Grandland X Ultimate nog verder uit te breiden met optionele lederen bekleding, 19-inch ‘BiColor’ lichtmetalen wielen en een groot glazen panoramadak. De stoere looks van de Grandland X krijgen nog meer nadruk met de optioneel leverbare sidesteps.

Met 1.600 kg maximaal toegestaan aanhangwagengewicht (geremd) is de 1.6 Turbomotor ook een bijzonder geschikt alternatief voor bezitters van caravans.
De productie start eind dit jaar, eerste leveringen worden begin 2019 verwacht.

image/jpeg
  

| Disclaimer