Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hoe presteert de nieuwe BMW Z4?


image/jpeg

Wie de nieuwe BMW Z4 ziet, gaat uit van raszuivere sportprestaties van deze roadster. Om te voorkomen dat de verwachtingen van de klanten ook maar voor een fractie niet ingevuld worden, heeft BMW voor de Z4 een loeizwaar testprogramma ontwikkeld. Het merk laat niets aan het toeval over om straks na de introductie een knaller van een auto neer te zetten die zelfs de sportiefste rijder kan bekoren.


Belangrijker nog, BMW wil in dit segment een nieuwe standaard zetten want ook de concurrentie zit niet stil. Alle ingrediënten zijn er op het oog al: een lange motorkap, korte uitsteeklengtes, laag zwaartepunt, zachte bovenkant en kracht onder de motorkap. Het  model wordt al maanden aan de tand gevoeld in het BMW-testcentrum in Miramas (Zuid-Frankrijk). Wat moet zo'n auto verder allemaal doorstaan voordat hij 100% goedgekeurd aan de klant wordt gepresenteerd?

image/jpeg

Dynamisch
De testritten zijn vooral heel dynamisch en gevarieerd. De proeven op het Autodrome de Miramas zijn gericht op het perfect afstemmen van alle rij- en ophangingssystemen - de basis voor de sportieve rijervaring van de nieuwe BMW Z4. Hier komt de BMW Z4 M40i goed tot zijn recht. De nieuwe, uiterst
krachtige in-line 6-cilinder motor is gecombineerd met een verlaagde sportophanging met elektronisch gestuurde dempers, een nieuw ontwikkelde vooras, M lichtmetalen wielen met gemengde banden, een M sportremsysteem en een elektronisch gestuurde vergrendeling in de achteras differentieel. Een soort roadster op anabolen zeg maar, die door en door beproefd wordt. Het testcircuit bestaat uit een lang asfaltovaal en een ringweg voor snelwegen, slalom-, serpentijn- en rondbaansporen en een aantal afhandelingscursussen en circuits met zeer uiteenlopende soorten oppervlak. Het betekent dat straks de nieuwe roadster op alle wegen optimaal reageert en presteert. We kunnen niet wachten om dit model eens in de praktijk te mogen beproeven en met ons vele anderen want het bestelboekje bij BMW voor dit model begint al aardig vol te raken.

image/jpeg
  

| Disclaimer