Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Eigenzinnige nieuwe Citro?n C3 10 november in de showroom


image/jpeg

 

Citroën durft weer en meer


Er was een tijd dat Citroën de wereld verbaasde met zijn ontwerpen. Misschien wel iets té, waardoor de consument zijn heil zocht in modellen van andere merken. Tegenwoordig mag het weer om anders te zijn en die trend (die dus eigenlijk al lang geleden werd ingezet door Citroën zelf), is ook door Citroën opgepikt. De nieuwste creatie heet C3. Ja die kende u al maar dat was alleen de naam, want de derde generatie van de C3 is een compleet andere auto. Hij staat nu bij de dealer om u daarvan te overtuigen.

Na zeven jaar valt het doek voor de huidige C3 en deze splinternieuwe Citroën met dezelfde naam zal zijn plek gaan opvullen. Opvallend is hoe sterk de nieuwe B-segmenter de designweg volgt die het Franse merk met de C4 Picasso is ingeslagen. Kunststof wielkastranden, airbumps en een hoge neus met ranke kijkers: Citroën durft. En de mensen die zo'n auto kopen, die durven ook en worden er om bewonderd. Hier heeft het Franse merk dat een aantal jaar geleden nog met zijn nagels aan de rand hing, flink veel nieuwe klanten mee gewonnen. In totaal zijn van twee generaties C3 in ons land 61.361 exemplaren aan de man gebracht. Daarmee is het - op de C1 en BX na - het populairste model dat het merk sinds de jaren tachtig op de Nederlandse markt heeft gebracht. Internationaal gezien is de nieuwe C3 een zeer belangrijke auto voor Citroën. Van de vorige generaties zijn in totaal meer dan 3,6 miljoen exemplaren verkocht.

Gegroeid
Met zijn lengte van 3,99 meter groeide de C3 zo'n 5 centimeter. Bovendien is hij 2 centimeter breder en 4 centimeter lager dan zijn voorganger. De wielbasis is nu 2,54 meter. De bagageruimte meet 300 liter. Deze functionaliteiten zijn slechts cijfertjes, het gaat er natuurlijk om hoe de C3 er uit ziet. Dat is lekker fris. Hij heeft een in twee kleuren gespoten koets. Dat is al niet standaard en dat geldt ook voor de airbumps en de plastic wielkastranden. Het dak is in drie kleuren te krijgen en ook voor het materiaal rond de mistlampen, de zijspiegelkappen, de Airbumps en de omlijsting van de achterruit zijn diverse kleuren beschikbaar. Daar houdt de personalisering niet bij op. Voor de aankleding van het interieur zul je als koper kunnen kiezen uit vier 'mood packs' die de bepalend zijn voor de sfeer in het binnenste van de nieuwe C3. Wat betreft de keuze in het aantal deuren zijn we snel uitgepraat; die heb je niet. De Citroën C3 wordt altijd geleverd met vijf deuren.

image/jpeg

image/jpeg

Comfort

Citroën biedt in de C3 een Advanced Comfort-programma. Deze C3 zou daardoor de comfortabelste in zijn klasse zijn. Denk aan een panoramisch dak, slimme verlichting in het interieur, volop opbergmogelijkheden én prettige stoelen. Net als in de C4 Cactus zijn nu de meeste knoppen vervangen zijn door een centraal geplaatst, 7-inch metend touchschreen. Het dashboard is in diverse materialen uit te voeren, van stof tot kunststof. Met ConnectedCam biedt de C3 een HD camera die tijdens het rijden opnames kan maken, die direct via social media gedeeld kunnen worden. Gebeurt er een ongeval, dan blijven de beelden van 30 seconden voor én na de impact altijd bewaard.

Driepitters
Op de motorenlijst staan drie benzinemotoren. Die zijn uitgevoerd naar de laatste trend namelijk driepitters, met 68, 82 of 110 pk. Deze PureTech-motoren kennen we al uit de huidige Citroën C3. Deze zijn standaard gekoppeld aan een zes-handbak. Ook staan er twee dieselmotoren met vermogens van 75 en 100 pk op de planning, deze BlueHDi's zijn eveneens reeds bekend. Een zestrapsautomaat zal ook beschikbaar komen. En een potente rally-versie want in deze tak van sport heeft Citroën mooie successen behaald. Al met al is de nieuwe C3 een stuk volwassener, gedurfder en eigenlijk ook wel verleidelijker geworden. Hoog tijd voor een ritje naar de dealer voor een eerste kennismaking zouden we willen zeggen.
Deze kan u ook een private leasevoorstel doen: Een nieuwe Citroën C3 rijden vanaf 259 euro per maand!

image/jpeg
  

| Disclaimer