Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe BMW 3-Serie Sedan


image/jpeg

Met het debuut van de eerste BMW 3-Serie in 1975 werd de basis gelegd voor het segment van sportsedans – een concept waarmee de 3-Serie direct het succesvolste model van het merk werd en dat tot op de dag van vandaag is. In zes modelgeneraties groeide de BMW 3-Serie uit tot de bestverkochte premium auto ter wereld, tot voorloper op het gebied van state-of-the-art motor- en ondersteltechniek en tot pionier op het gebied van technologische innovaties. De zevende generatie van de sportsedan zet nieuwe maatstaven op het gebied van rijdynamiek, ultieme premium kwaliteit en innovatie.


In het exterieurdesign van de nieuwe BMW 3-Serie Sedan zorgt de combinatie van strakke lijnen en krachtig ogende oppervlakken voor een moderne, sportieve uitstraling. Ten opzichte van het vorige model is de lengte met 85 millimeter toegenomen tot 4.709 millimeter, de breedte met 16 millimeter tot 1.827 millimeter en de hoogte met 1 mm tot 1.442 millimeter. De nieuwe  BMW 3-Serie Sedan heeft dynamische, gestrekte proporties en een krachtig uiterlijk. De met 41 mm tot 2.851 mm gegroeide wielbasis en de voor met 43 en achter met 21 millimeter toegenomen spoorbreedte dragen bij aan het even stabiele als lichtvoetige rijgedrag.
Al net zo breed en sportief oogt de lage voorzijde van de nieuwe BMW 3-Serie Sedan. De grote, door een gezamenlijk frame omlijste BMW-nieren met brede lamellen sluiten aan op de koplampunits. LED-koplampen behoren tot de standaarduitrusting. De eveneens optionele Adaptieve LED-koplampen met BMW Laserlight zijn te herkennen aan de hexagonale ringen van de dagrijverlichting en de blauwe L-vormige dwarsverbindingen. 
De lange motorkap, de korte wielbasis, de korte overhang voor en achter en de elegante daklijn onderstrepen het dynamische karakter van het zijaanzicht. Twee naar achteren toe oplopende karakterlijnen ter hoogte van de portiergrepen benadrukken het beeld van een naar voren gerichte carrosserie. Ook de bekende Hofmeister-knik in de achterste zijruiten is opnieuw vormgegeven. Deze karakteristieke raamlijn is voor het eerst in de C-stijlen geïntegreerd. 
Aan de achterzijde zorgen horizontale lijnen en de vlakke, stijlvol getinte lichtunits met L-vormige lampen voor een fraaie afsluiting. Standaard zijn tal van lichtfuncties voorzien van LED-techniek. 
 Voor het exterieur is er bij de marktintroductie keuze uit twee uni- en tien metallic kleuren, waaronder de nieuwe varianten Portimão Blau metallic en Vermont Bronze metallic. Ook voor het eerst leverbaar op de BMW 3-Serie: de BMW Individual lak Dravit Grau metallic. 
 
image/jpeg

Breed en elegant
Ook in het interieur van de nieuwe BMW 3-Serie Sedan is de nieuwe designtaal terug te vinden. Die accentueert het riante ruimteaanbod en ondersteunt samen met het dashboard de focus op het rijden. Het dashboard oogt modern en licht. Horizontale lijnen, hoogwaardige interieurlijsten en een dashboard dat optisch doorloopt in de portieren, zorgen er bovendien voor dat het interieur breed en elegant oogt. De vormgeving van de portierpanelen en het dashboard is op elkaar afgestemd, wat in combinatie met de hoge middenconsole zorgt voor een gevoel van ruimte met een sportieve inborst.

Motoren
De spontane vermogensafgifte, de verfijnde loopeigenschappen en de voorbeeldige efficiency: het zijn zaken die de benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo techniek kenmerken. De doorontwikkelde viercilindermotoren uit de EfficientDynamics-motorenlijn van de BMW Group vormen de basis voor de sportieve rijeigenschappen van de BMW 330i, de BMW 320i, de BMW 320d en de BMW 318d. Een zes-in-lijn dieselmotor van de nieuwste generatie drijft de nieuwe BMW 330d Sedan aan. Het modellengamma wordt in de loop van volgend jaar uitgebreid met een BMW M Performance versie met bijzonder sportieve kenmerken en een BMW iPerformance versie met de nieuwste plug-in hybridetechniek.
De motoren zijn gekoppeld aan een nieuwe generatie van de handbediende zesversnellingsbak en de 8-traps Steptronic transmissie. Als alternatief voor de klassieke achterwielaandrijving is de nieuwe BMW 320d Sedan direct vanaf de marktintroductie leverbaar met de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving. Naast de volledig variabele verdeling van het koppel over de vóór- en achterwielen biedt de nieuwe versie van het 4x4-systeem ook een geoptimaliseerde efficiency.

De wereldpremière van de nieuwe BMW 3-Serie Sedan vindt plaats tijdens de Mondial de l’Automobile 2018 in Parijs (4-14 oktober). Na de eerste openbare presentatie in oktober 2018 volgt de wereldwijde marktintroductie vanaf 9 maart 2019.

image/jpeg
  

| Disclaimer