Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Renault Kadjar: Attractieve stijl en nog meer comfort


image/jpeg

Met zijn vloeiende lijnen, dynamische kwaliteiten en hoog comfortniveau verkreeg de Renault Kadjar bij zijn introductie in 2015 direct een sterke positie in het compacte SUV-segment. De nieuwe Renault Kadjar is op alle fronten verbeterd. Traditionele SUV-kenmerken worden gecombineerd met een extra attractieve en stijlvolle uitstraling met dynamische, strakke lijnen.


De ontwerpers hebben het design aan de voor- en achterzijde herzien om de aantrekkingskracht van de Kadjar te versterken. Zo is de grille breder en voorzien van nieuwe verchroomde elementen. De bumpers zijn stijlvoller, terwijl nu een groter deel daarvan in carrosseriekleur is gespoten.
Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de nieuw ontworpen achterbumper voorzien van verchroomde details waarmee de krachtige uitstraling van de Kadjar versterkt wordt. De topversies hebben tevens een haaienvinantenne.
De nieuwe Kadjar is leverbaar met keuze uit nieuw ontworpen wielen van 17- tot 19-inch en drie nieuwe carrosseriekleuren: ‘Vert Oural’, ‘Bleu Iron’ en ‘Gris Highland’.

image/jpeg

Passagierscomfort prioriteit
Direct bij het begin van de ontwikkeling van de Kadjar kreeg passagierscomfort de hoogste prioriteit. De nieuwe versie gaat een stap verder met een eigentijds ontwerp en zichtbaar verbeterde kwaliteit.
Bij de nieuw ontworpen stoelen is het zitvlak nu in lengte verstelbaar. Tevens bevatten de stoelen nieuw schuimrubber met extra dichtheid om het zitcomfort te verbeteren en vermoeidheid bij lange ritten te voorkomen. De verschuifbare armleuning past bij ieder postuur.
De deurpanelen zijn volledig nieuw ontworpen. De knoppen van de elektrisch bedienbare ramen zijn nu samengevoegd met die van de buitenspiegels en voorzien van verlichting. Ideaal voor ’s avonds en bovendien mooier in het interieur. Onder de satijnchromen sierpanelen zitten grotere opbergvakken waarin een grotere fles water past.
De nieuwe ventilatieroosters aan de achterzijde van de middenconsole zorgen voor verbeterde koeling/verwarming en comfort voor passagiers op de achterbank.
In het midden van het dashboard is een nieuwe touchscreen gemonteerd met nieuwe technologie voor een helderder beeld en snellere respons. Het diagonale 7-inch beeldscherm van het R-LINK 2 multimedia- en navigatiesysteem met bedieningsknoppen aan weerszijden is geheel naadloos geïntegreerd in het dashboard voor een elegant, onafgebroken geheel.

Verbeterde efficiency en prestaties
De Kadjar is voorzien van nieuwe generatie Renault motoren. Om te voldoen aan de geldende normen zijn zowel de benzine- als de dieselmotoren uitgerust met de nieuwste emissiecontroletechnologie. De Kadjar wordt leverbaar met de 1.3 TCe-motor die debuteerde in de Renault Scénic en inmiddels ook in de Mégane geleverd wordt. Deze benzinemotor is ontwikkeld door de Alliantie in samenwerking met Daimler en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van prestaties en rijeigenschappen. Mede dankzij de viercilinder opstelling is de motor bijzonder soepel en trillingvrij. De prestaties bij lage toeren zijn uitstekend dankzij het royale koppel. Bovendien is de motor in de Kadjar voorzien van een benzinepartikelfilter (GPF).
De TCe GPF-motor is verkrijgbaar in drie versies: de TCe 140 GPF, TCe 160 GPF en TCe 160 EDC GPF. De laatste is gekoppeld aan een automatische EDC-transmissie.
De gemoderniseerde dieselmotor is uitgerust met een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR), dat wordt beschouwd als de meest effectieve oplossing voor nabehandeling van stikstofoxide (NOx).
De Blue dCi 115 verhoogt het vermogen met 5 pk (3,6 kW) in vergelijking met de dieselmotor die hij vervangt. In eerste instantie is alleen een handbediende transmissie leverbaar. Later is de Blue dCi 115 ook beschikbaar met de EDC-automaat met dubbele koppeling.

Prijzen en data worden in een later stadium bekend gemaakt.

image/jpeg
  

| Disclaimer