Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Opel Crossland X: Wendbare stadsauto met robuust uiterlijk


image/jpeg

Strak en compact, ruim en veelzijdig; een tweekleurige carrosserie met een trendy uitstraling – dát is de geheel nieuwe Opel Crossland X. Deze stadse crossover (CUV – Crossover Utility Vehicle) is het tweede lid van de X-familie van Opel. Hij verschijnt net als de Mokka X in het B-segment. Het derde lid van de X-familie, de grotere Opel Grandland X, verschijnt later dit jaar in het C-segment. De modellen verenigen het beste van twee werelden: de robuuste vormgeving met de kwaliteiten van een wendbare stadsauto.

De compacte Opel Crossland X is – anders dan de Mokka X vooral toegespitst op het leven in en rond stedelijk gebied. Dankzij zijn grote kofferruimte en comfort is de Crossland X eveneens geschikt voor langere reizen. Zowel de bestuurder als de voorpassagier kunnen plaatsnemen op de meermaals onderscheiden AGR-gecertificeerde stoelen (AGR: Aktion Gesunder Rücken). Opel is de enige autofabrikant die dergelijke ergonomische stoelen aanbiedt in het segment.

Functioneel, en veilig
De bagageruimte van 410 liter in de Opel Crossland X – met de neerklapbare achterbank in de normale positie – is de grootste in het segment. De achterbank is over 15 cm in lengterichting verschuifbaar, zodat er keuze is voor meer beenruimte achterin of juist meer bagageruimte. Hierdoor is het interieur van de Crossland X zeer functioneel. Andere aantrekkelijke innovaties maken het rijden in de Opel Crossland X nog veiliger, comfortabeler en gemakkelijker. Enkele voorbeelden: Head Up Display en de Panorama Achteruitrijcamera met een blikveld van 180o, Advanced Park Assist, Forward Collision Alert met Voetgangersherkenning en Automatic Emergency City Braking, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition en Side Blind Spot Alert.

Helder design
Robuust, expressief en stads zijn de drie kenmerken die elke ‘urban crossover’ moet hebben. De Opel Crossland X combineert ze met een optimale indeling en een duidelijk Opel-karakter. Hij is met een lengte van 4.212 mm zeer compact. Zijn breedte van 1.765 mm en zijn hoogte van 1.590 mm geven hem solide, stabiele proporties.
De prominente grille wordt gesierd door het glanzende Opel Blitz-logo en geflankeerd door Opels karakteristieke ‘double wing’ led-dagrijverlichting. De horizontale lijnen zijwaarts vanaf het Opel-logo via de “double wing” dagrijverlichting maken het front optisch extra breed.
Stoere panelen en zilvergrijze inzetten over het lagere gedeelte van de carrosserie zorgen voor een zelfverzekerde uitstraling en zijn tegelijk sportief en elegant. De scherpe taillelijn en het schijnbaar zwevende dak maken de Crossland X optisch langer en verwijzen – ook via de verchroomde daklijst die aan de achterzijde naar beneden afbuigt – naar de familiebanden met de Opel Adam. Net als voor de Adam is ook voor de Crossland X een contrasterende kleur voor het dak leverbaar.
De achterkant van de Opel Crossland X heeft een  opvallend karakter met het duidelijk zichtbare beschermpaneel onder de bumper. De hoog geplaatste achterlichten hebben net als de koplampen het ‘double wing’-motief, geaccentueerd door de naad tussen de achterklep en de achterstijl, die de achterlichten in tweeën deelt.

image/jpeg

image/jpeg

image/jpeg

Interieur
Het dashboard en de middenconsole zijn duidelijk, horizontaal ingedeeld en op de bestuurder gericht. Subtiele chroomrandjes rond de instrumenten en de ventilatieopeningen benadrukken de kwalitatief goede afwerking. Het Radio R4.0 IntelliLink- en het Navi 5.0 IntelliLink infotainmentsysteem heeft een kleuren-touchscreen met een grootte tot wel 8 inch en is naadloos geïntegreerd in de middenconsole. Beide infotainmentsystemen ondersteunen Apple CarPlay. Geschikte smartphones zijn zelfs draadloos op te laden via het inductielaadpaneel. De WiFi-hotspot, samen met de persoonlijke connectiviteits- en serviceassistent Opel OnStar, zorgt voor optimale connectiviteit voor alle mobiele apparaten aan boord.
De optimale co nnectiviteit en het uitgebreide motoren- en transmissiegamma – met benzine-, diesel- en lpg-motoren en handgeschakelde en automatische versnellingsbakken – zijn niet de enige aspecten die zorgen voor een ontspannen rit in de Opel Crossland X. De riante binnenruimte en de uiterst comfortabele stoelen maken van reizen in de Opel Crossland X een aangename belevenis.
De Opel Crossland X overtuigt ook met zijn functioneel en comfortabel interieur, mede dankzij de verschuifbare achterbank. Die is in de verhouding 60:40 deelbaar en bovendien over 15 cm in lengterichting verschuifbaar. Daarmee krijgen achterpassagiers extra ruimte, maar met de achterbank geheel naar voren geschoven meet de bagageruimte maar liefst 520 liter – de grootste bagageruimte in de klasse. Met de leuning geheel neergeklapt bedraagt de bagageruimte zelfs 1.255 liter. In het interieur zijn verder talrijke bergruimtes voor dagelijkse dingen. Keyless Open & Start zorgt voor gemakkelijke toegang tot de Opel Crossland X.

De Opel Crossland X maakt zijn werelddebuut op 1 februari aanstaande in Berlijn.

image/jpeg

  

| Disclaimer