Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Mini Countryman: Maximaal Mini


image/jpeg

image/jpeg

Mini introduceert met de nieuwe generatie Mini Countryman zijn grootste en veelzijdigste model ooit in de 57-jarige merkgeschiedenis. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en zet grote stappen op het gebied van ruimte, functionaliteit, stijl en kwaliteit. De nieuwe Mini Countryman versterkt de positie van Mini in het compacte premiumsegment en wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born.

De nieuwe Mini Countryman (gecombineerd brandstofverbruik: 7,0 – 2,1 per 100 km, CO2-emissie: 159 – 49 g/km) onderscheidt zich direct van zijn concurrenten met een krachtig en uitgesproken design, gestroomlijnde carrosserie en zijn ongeëvenaarde rijgedrag. De nieuwste generatie van het All4-vierwielaandrijvings-systeem biedt rijplezier, ook op onverharde paden. Daarnaast is de nieuwe Mini Countryman als eerste model van het merk leverbaar met plug-in hybridetechniek: de Mini Cooper S E Countryman ALL4 met een elektrische actieradius van 40 kilometer.
De nieuwe Mini Countryman is ongeveer 20 centimeter langer dan de vorige generatie en ongeveer 3 centimeter breder. De wielbasis is gegroeid met 7,5 centimeter. Deze toegenomen afmetingen leveren aanzienlijk meer interieurruimte op voor alle vijf volwaardige zitplaatsen. Ook de bagageruimte groeit waardoor spullen meenemen nog eenvoudiger is. De verhoogde zitpositie biedt uitstekend zicht en rijplezier. Optioneel kunnen de achterstoelen over een afstand van 13 centimeter verschoven worden. De rugleuning van de tweede zitrij klapt neer in een verhouding van 40:20:40 zodat het vervoeren van langere voorwerpen kinderspel is. De bagageruimte bedraagt 450 liter (met neergeklapte achterbank 1.309 liter). Dit is een toename van 220 liter ten opzichte van vorige model.

Picnic Bench
Een elektrisch bedienbare achterklep is optioneel verkrijgbaar. Samen met Comfort Access maakt dit systeem het mogelijk om de achterklep handsfree te openen of te sluiten. Het optionele opbergpakket biedt niet alleen een variabele laadvloer, sjor-ogen en spanbanden, maar ook een roestvrijstalen bevestigingsstuk op het laadplateau. Een unieke optie is de Picnic Bench: een flexibele en uitklapbare zitting geïntegreerd in de bagageruimte met comfortabele zitkussens voor twee personen.
trast zorgen.

Nieuwe motortechnologie
De nieuwe Mini Countryman is vanaf de marktlancering leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren met compleet nieuwe motortechnologie. Alle motoren hebben Mini TwinPower Turbo Technologie. Het leveringsprogramma bestaat voor het eerst ook uit een plug-in hybride.
De Mini Cooper Countryman heeft standaard een handgeschakelde zestraps transmissie, maar is ook leverbaar met een zestraps Steptronic-automaat. Voor de nieuwe Mini Cooper D Countryman en de nieuwe Mini Cooper S Countryman levert Mini een 8-traps Steptronic-transmissie. Deze automaat is standaard voor de Mini Cooper SD Countryman.
De nieuwste generatie transmissies en motoren met nog betere efficiency geven de nieuwe Mini Countryman extra temperament en betere rijprestaties. Als voorbeeld: de nieuwe Mini Cooper S Countryman ALL4 met 8-traps Steptronic-automaat sprint in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u en is daarmee 0,9 seconde sneller dan het vorige model. Dankzij toegenomen efficiency zijn motoren tot 1,4 liter per 100 kilometer zuiniger.

Snel, precies, compact, efficiënt
Het All4-vierwielaandrijvingsysteem dat optioneel leverbaar is voor alle motorvarianten is verder verbeterd. De nieuwste versie van het All4-systeem reageert niet alleen sneller en preciezer op veranderlijke situaties, maar is ook compacter en efficiënter. Het systeem maakt gebruik van een power take-off unit geïntegreerd in het voorste differentieel, een aandrijfas die in verbinding staat met de achteras én een hang-on koppeling die het aandrijfkoppel precies en efficiënt naar de achterwielen stuurt.

De nieuwe Mini Countryman beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles Auto Show op 18 november 2016. Deze nieuwe SUV van Mini staat vanaf 11 februari 2017 bij de Ne­derlandse Mini dealers en is leverbaar vanaf 29.900 euro.

image/jpeg
  

| Disclaimer