Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Kia e-Niro 485 kilometer range


image/jpeg

De gloednieuwe Kia e-Niro is de eerste volledig elektrisch aangedreven crossover van Kia. Met een actieradius van maar liefst 485 kilometer volgens de WLTP-testcyclus combineert de e-Niro rijplezier en opwindend design met het gebruiksgemak van een compacte crossover en emissievrij rijden. Het resultaat maakt van de Kia e-Niro een van de interessantste elektrische auto’s van dit moment. De verkoop van de Kia e-Niro start eind 2018. De vanafprijs maakt Kia binnenkort bekend.


De Kia e-Niro is een van de eerste elektrische voertuigen waarin rijplezier, oogstrelend design en het gebruiksgemak van een crossover hand in hand gaan met emissievrije mobiliteit. Om die reden heeft de e-Niro een unieke marktpositie. Kopers profiteren van diverse speciaal voor EV’s ontwikkelde technologieën, nieuwe veiligheidssystemen en een opvallend ex- en interieurdesign.
De nieuwe e-Niro komt naast de al bestaande en bijzonder succesvolle Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid in de line-up van Kia. Kia heeft sinds de marktintroductie van het model in 2016 wereldwijd al meer dan 200.000 exemplaren van de Niro verkocht, waarvan 65.000 in Europa. In Nederland zijn er sinds de introductie van de Kia Niro Hybrid meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De Kia Niro Hybrid is daarmee de bestverkochte hybride van Nederland in 2017 en 2018. De e-Niro is na de Soul EV de tweede volledig elektrische auto van Kia die wereldwijd wordt verkocht.

image/jpeg

Eigen gezicht
De aerodynamica van de slanke crossover-carrosserie van de Kia e-Niro is geoptimaliseerd, zonder in te leveren op de herkenbaarheid van het familiegezicht van Kia. Een nieuw ontworpen voorbumper en de gesloten ‘tiger-nose’ grille met geïntegreerd oplaadpunt en subtiel Niro-logo geven de Kia e-Niro een geheel eigen gezicht. Niet alleen in het gamma van Kia maar ook in de line-up van de Niro, met de bestaande versies Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid. Nieuw ontworpen luchtinlaten, de nieuwe pijlvormige LED-dagrijverlichting en blauwe sierstrips rond het onderste luchtrooster laten de e-Niro verder opvallen. De blauwe details keren ook terug aan de achterzijde. Opvallende LED-achterlichten geven de e-Niro dezelfde herkenbaarheid als de Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid.
Het interieur van de Kia e-Niro combineert modern design met royale ruimte en technologieën die perfect aansluiten op de emissievrije aandrijflijn. Het interieur verschilt op een aantal punten van de andere Niro-versies.
De grootste wijziging is het design van de middenconsole. Vanwege de volledig elektrische aandrijflijn is de traditionele transmissie met versnellingspook overbodig. Die zijn vervangen door een nieuwe ‘shift-by-wire’-draaiknop, die ergonomisch geplaatst is op de middentunnel, zodat de hand van de bestuurder er direct op valt. De middenconsole is behalve voor de draaiknop ook de plaats van de knoppen voor de elektronische handrem, de stoelverwarming en -ventilatie, de stuurwielverwarming, de drive mode selector, parkeersensoren en de ‘Auto Hold’-functie. Het nieuwe paneel vereist weinig ruimte, zodat de ontwerpers van Kia een groter opbergvak hebben gecreëerd in de middenconsole.

485 kilometer range
De Kia e-Niro is ontworpen om crossover-design hand in hand te laten gaan met emissievrij rijden over langere afstanden. Dit is bereikt met een volledig elektrische aandrijflijn van de nieuwste generatie, waarvoor nieuwe productietechnieken zijn toegepast die speciaal voor elektrische Kia-modellen zijn ontwikkeld.
De e-Niro vormt een overtuigend alternatief voor crossovers die aangedreven worden door een conventionele benzine- of dieselmotor. Met de e-Niro zijn grotere afstanden volledig emissievrij af te leggen tegen zeer geringe kosten. De Kia e-Niro heeft met de 64 kWh lithium-ion-polymeerbatterij een range van maar liefst 485 kilometer (WLTP) op één enkele batterijlading.

Verkoopstart eind 2018
De nieuwe Kia e-Niro is sinds het tweede kwartaal van 2018 in productie in de Hwasung-productiefaciliteit in Zuid-Korea. De verkoop voor de Europese markt start eind 2018. Zoals elke andere Kia wordt ook de Kia e-Niro geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. De garantie geldt ook voor het accupakket en de elektromotor.

image/jpeg
  

| Disclaimer