Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe Ford Focus: Nu te bestellen vanaf 23.765 euro


image/jpeg

Ford heeft begin deze maand de technologisch meest vooruitstrevende Focus ooit geïntroduceerd. In alle opzichten – design, technologie, prestaties en wegligging – maakt het model een enorme stap voorwaarts. De nieuwe Ford Focus is met ingang van vandaag te bestellen, in juli staat hij bij de Nederlandse dealers. Prijzen beginnen bij 23.765 euro.


De compleet nieuwe Ford Focus luidt een nieuw tijdperk in met technologie, comfort, ruimte en rijbeleving. Het is het eerste model van Ford dat ontworpen is via een nieuwe “human-centric” designfilosofie. Die koppelt een aantrekkelijke styling aan toonaangevende aerodynamica, en tegelijk een ruimer interieur met materialen van hoge kwaliteit en een sublieme afwerking.
Naast een compleet nieuwe design – zowel exterieur als in het interieur – onderscheidt de nieuwe Focus zich nadrukkelijk door technologische innovaties. Met name op het gebied van veiligheids- en bestuurderassistentiesystemen neemt de middenklasser van Ford een enorme vlucht. Voorbeelden van technologisch geavanceerde systemen in de nieuwe Focus zijn Adaptive Cruise Control (ACC) nu met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring voor moeiteloos rijden in langzaam rijdend en stoppend fileverkeer
Adaptive Front Lighting System met nieuwe, camera gestuurde bochtverlichting die de lichtbundels van de koplampen aanstuurt door bochten en verkeersborden te monitoren – uniek in de auto-industrie
Active Park Assist 2 dat nu ook de bediening van de automaat, het gaspedaal en de remmen overneemt voor volledig autonoom parkeren
Ford’s eerste Head-up display (HUD) in Europa, waardoor de bestuurder beter de ogen op de weg en het verkeer gericht kan houden
Unieke Evasive Steering Assist die de bestuurder helpt om afremmende of langzamer rijdende voorliggers te ontwijken om een aanrijding te voorkomen.

image/jpeg

Efficiënte EcoBoost- en EcoBlue-motoren
Technologisch geavanceerd zijn tevens de motoren in de nieuwe Focus. Hij wordt leverbaar met een doorontwikkelde versie van Fords veelgeprezen 1.0 EcoBoost en een nieuwe 1.5 EcoBoost driecilindermotor. Beide benzinemotoren hebben technologie voor cilinderuitschakeling die voor het eerst wordt toegepast bij driecilinders. Op dieselgebied staan de nieuwe 1.5 en 2.0 EcoBlue-motoren synoniem voor ultieme brandstofefficiency. De eveneens nieuwe achttraps automaat stemt het schakelen af op de rijstijl van de bestuurder. De bediening van de automaat gaat met een stijlvolle en ergonomische draaiknop.

Toonaangevend in rijdynamiek
Traditiegetrouw is de nieuwe Focus wederom toonaangevend op het gebied van rijdynamiek en comfort. Ingrediënten voor die rol zijn onder andere de instelbare rijmodi, een 20 procent hogere torsiestijfheid en een onafhankelijke achterwielophanging met Continuously Controlled Damping – een primeur voor de Focus.

Vier complete uitvoeringen
Twee weken na de onthulling van de nieuwe Ford Focus zijn nu ook de Nederlandse prijzen bekend. Die beginnen bij 23.765 euro voor de 5-deurs Ford Focus Trend Edition met de 74 kW/100 pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor. De meerprijs voor de extra ruime Focus wagon bedraagt 1.000 euro.
Als extra complete Trend Edition Business is de 5-deurs Focus er vanaf 24.715 euro. De sportieve Focus ST Line Business staat in de prijslijst vanaf 27.565 euro. De luxe Focus Titanium Business is er vanaf 27.115 euro.
Automatisch schakelen met de nieuwe achttraps automaat is mogelijk vanaf de Focus ST-Line Business, voor 31.315 euro. Voor dieselliefhebbers starten de prijzen bij 26.565 euro voor de 5-deurs Focus Trend Edition met 1.5 EcoBlue motor.

De nieuwe Ford Focus is in ons land inmiddels te bestellen, in juli arriveert het model bij de Nederlandse Ford-dealers.

image/jpeg
  

| Disclaimer