Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe BMW X4: Sportiviteit en expressief design


image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe BMW X4 markeert een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal van de eerste Sports Activity Coupé in de premium middenklasse. Van de BMW X4 zijn al ruim 200.000 exemplaren verkocht. De tweede generatie van het model legt duidelijk het accent op sportiviteit en expressief design.

De nieuwe BMW X4 is ten opzichte van het uitgaande model in de lengte (+81 mm), de breedte (+37 mm) en qua wielbasis gegroeid (+54 mm). De hoogte is met 3 mm verminderd. Met zijn uitbundig vormgegeven en dynamisch gestrekte lijnen presenteert de nieuwe Sports Activity Coupé zich als een opvallend sportief lid van de BMW X familie.

image/jpeg

Het interieur ademt een moderne, premium atmosfeer, met een kenmerkende mix van stoerheid en hoogwaardige elegantie. De cockpit is duidelijk op de bestuurder gericht – een kenmerk van elke BMW. De BMW X4 is voorzien van nieuw vormgegeven sportstoelen. De nieuwste versie van het bedieningssysteem BMW iDrive en intelligente stembediening is standaard, Control Display met touchscreenfunctie en BMW gesture control optioneel. Er is een uitgebreid aanbod van diensten van BMW ConnectedDrive. De persoonlijke BMW Connected mobiliteitsassistent biedt naadloze connectiviteit tussen de auto en het digitale leven van de bestuurder. Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid. Optioneel is Driving Assistant Plus met Steering Assistant en Lane Control Assistant, evenals Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen.

Personalisatiemogelijkheden
De Model xLine-, Model M Sport X en Model M Sport bieden veel personalisatiemogelijkheden. De BMW X4 is voor het eerst ook leverbaar met exclusieve opties uit de BMW Individual-portfolio, waarmee de auto verregaand is aan te passen aan de persoonlijke smaak van de eigenaar.

Motorengamma
De BMW X4 is leverbaar met een uitgebreid motorengamma van drie benzine- en drie dieselmotoren. Vermogens lopen uiteen van van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk). Brandstofverbruik gecombineerd: 5,4-9,0 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 142-209 g/km). De aandrijfkracht wordt op de vier wielen overgebracht via een achttraps Steptronic automaat en BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving (beide standaard op elke uitvoering van de BMW X4).

M Performance
Er zijn twee BMW M Performance versies leverbaar: de BMW X4 M40i en de BMW X4 M40d zijn voorzien van uitzonderlijk krachtige motoren en specifieke, aan deze versies voorbehouden design- en uitvoeringsdetails.
Uitgebreid verbeterde en lichtere ondersteltechnologie biedt een duidelijk betere dynamiek, speciaal afgestemd op de BMW X4.

Gewicht
De beste onderstelsystemen zijn standaard op de BMW X4 óf zijn optioneel leverbaar: Variable Sport Steering, Performance Control, Adaptive M wielophanging, M Sport differentieel en M Sport remmen.
Het gewicht van de nieuwe BMW X4 is tot wel 50 kilogram lager dan dat van zijn voorganger. Dat is te danken aan de maatregelen in het kader van BMW EfficientLightweight. De nieuwe BMW X4 heeft de beste aerodynamica in dit segment met een luchtweerstandscoëfficient (Cd) van 0,30.

De nieuwe BMW X4 maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève, van 8 tot en met 18 maart 2018.

image/jpeg

image/jpeg


  

| Disclaimer