Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De Honda Civic 2017: Krachtig voorkomen


image/jpeg

Binnenkort in de showroom bij de dealer: de nieuwe Honda Civic 5-deurs. Het zijn een 1.0 liter VTEC Turbo CVTen een 1.5 liter VTEC Turbo-versie. Deze auto is opnieuw ontworpen. Zijn kenmerken zijn een lichter en stijver chassis en een sportieve zitpositie. Onder de motorkap is er keuze uit twee motoren met een turbolader (!) Naar keuze is de krachtbron gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de nieuwe automatische CVT-transmissie. Het meest opvallende aan de nieuwe Civic is zijn sportieve voorkomen.


De Japanners zijn met de nieuwe Civic niet over één nacht ijs gegaan. Het model zit ramvol met bijzondere technieken en veiligheid verhogende gadgets. Het Agile Handling Assist bijvoorbeeld, laat de auto direct reageren op elke aanraking. Standaard is hij verder uitgerust met Honda Sensing. Dit is de verzamelnaam van een serie geavanceerde veiligheidssystemen die gebruikmaken van camera- en radartechnologie. Honda ontwikkelde een botsing- en letselbeperkend remsysteem. Er is een  waarschuwingssysteem die de bestuurder er op attendeert dat de rijbaan verlaten wordt. Ook verkeersbordenherkenning en Intelligent Adaptive Cruise Control zijn aanwezig. Het systeem stelt zichzelf in op de voorganger en behoudt de gewenst afstand tot die voorganger, zelfs als die hard remt. Superveilig natuurlijk.

image/jpeg

Prikkelend
De agressieve vorm van de 5-deurs heeft nóg een functie naast het onderstrepen dat dit een anders-dan-anders auto is. Het gaat namelijk om het vinden van de optimale aerodynamica en deze designlijnen biedt dat. De LED-dagrijverlichting maakt van de voorkant van de 5-deurs een echte blikvanger. Binnen in de nieuwe Civic bevindt zich een geavanceerd Honda Connect infotainmentsysteem met touchscreen en DAB digitale radio, Apple Car Play® en Android Auto™ functionaliteit. Dit betekent dat zowat al uw draagbare devices kunnen worden verbonden met de auto. Dat is handig, want gegevens worden dan makkelijker uitwisselbaar en deelbaar, zonder dat de ogen van de weg afgehouden hoeven te worden. Met de kofferruimte, die met een inhoud van 478 liter goed ruim te noemen is, is hij meteen een van de ruimsten in zijn klasse. De Civic 5-deurs is uitgerust met Smart Entry & Start. Geen gezoek meer naar uw sleutel, als die in uw tas of jaszak zit, dan maakt de auto contact met de sleutel en kan de zwart/rode button worden ingedrukt om de motor te starten. Honda belooft een verbruik dat boven de 1 op 20 gaat uitkomen omdat de motoren extreem zuinig zijn. Kortom, prikkelend nieuws van Honda dat n de praktijk gezien en ervaren mag worden.

image/jpeg
  

| Disclaimer