Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Citroën Collectors Edition Origins: 100 jaar durf en innovatie


image/jpeg

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum (!) van het merk introduceert Citroën de Collectors Edition Origins. Deze exclusieve uitvoering is er op basis van 5 modellen van het gamma: C1, C3, Compacte C3 Aircross SUV, C4 Cactus en Grand C4 SpaceTourer. Elke Origins-uitvoering is een eerbetoon aan 100 jaar creativiteit en durf. Op de website van Citroën wordt op een leuke manier een parallel getrokken tussen elk hedendaags model en zijn historische tegenhanger, waarbij goed zichtbaar wordt gemaakt waarom het historische model voor die tijd enorm gedurfd en revolutionair was. Elk model is leverbaar in drie chique en ingetogen kleurnuances voor de carrosserie: wit, zwart en grijs. De zes Origins-uitvoeringen zijn direct herkenbaar aan hun bronskleurige grafische elementen.

De grafische elementen zijn: stickers op de buitenspiegelkappen, stickers op de voorportieren, striping op de achterstijlen, speciale bestickering van het dak, sticker op de achterklep, kleuraccent op de Airbumps, kleuraccent op de naafdoppen en omlijsting van de koplampen of mistlampen. Het interieur kenmerkt zich door een gevlamd grijze stoelbekleding met goudkleurige sierstiksels en "Origins"-badge (C3, Compacte C3 Aircross SUV en C4 Cactus), een met kunstleder Mistral met goudkleurige sierstiksels bekleed dashboardpaneel (C3) en speciale matten voor- en achterin. Elk model van de Collectors Edition is gekoppeld aan een legendarisch model van Citroën waarmee het een belangrijke eigenschap gemeen heeft: de wendbaarheid, de personalisatiemogelijkheden, het comfort, het avontuur, de grote kofferbak of het gebruik als gezinsauto.
 


C1
Citroën zet de C1 neer als dynamisch en praktisch. Een auto die zich in de stad thuisvoelt, dankzij zijn compacte afmetingen en wendbare rijkarakter. De vergelijking wordt gemaakt met de 2CV. De auto die vanaf de jaren 50 de vrijheid van het autorijden symboliseerde. Een "Toute Petite Voiture" waarmee "een mand eieren over een veld gereden kon worden zonder ook maar één ei te breken". Dat was in 1936 het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de veelzijdige kleine auto die in 1948 op de Salon van Parijs in zijn definitieve vorm als 2CV (Deux Chevaux) werd gepresenteerd. Wist u dat Citroën voor de legendarische Eend een uitdaging uitschreef? Rijders werden opgeroepen om de bocht zodanig hard te nemen, dat de Eend zou omslaan, zonder gebruik te maken van putten in de weg of stoepranden. Al snel bleek dat dit onmogelijk was, mede dankzij de vering. Een bijzondere auto waarvan er tot aan 1990 meer dan 5 miljoen werden geproduceerd…  Aan de buitenzijde onderscheidt de C1 -een 5-deurs stadsauto- zich door bronskleurige grafische elementen in de stijl van een tandwieloverbrenging beter bekend als de “double chevrons”, een speciale striping op de buitenspiegelkappen, achterstijlen en achterklep. De extra getinte achterruiten en de 15 inch lichtmetalen velgen Planet Black geven het stijlvolle uiterlijk van deze Collectors Edition extra cachet. De badge "Origins since 1919" op de voorportieren verwijst naar het 100-jarig jubileum van het merk.
De Collectors Edition is extra rijk uitgerust met onder meer automatisch airconditioning en een lichtsensor voor extra comfort en veiligheid.

 

C3
De veelzijdige Citroën C3 onderscheidt zich door zijn unieke carrosserievorm, veel comfort en nuttige technologieën. Wist u dit…. al in de jaren 30 was het bij de Traction Avant mogelijk om de "Pilote"-wielen in het rood, geel of groen te bestellen…. Later was het de Ami 6 waarvan de beroemde bekleding met bladmotief in de kleur Noisette, Bleu, Rouge of Vert Olive kon worden geleverd. Daarnaast heeft Citroën een rijke geschiedenis van exclusieve speciale series zoals de 2CV Spot (oranje met witte vlakken en strepen) en de nostalgische, in twee kleuren uitgevoerde 2CV Charleston (rood, geel of grijs met zwart). De 2019 C3 onderscheidt zich met de eerder beschreven accenten; het C3-embleem op de achterklep geaccentueerd in de Origins-kleuren. De extra getinte zijruiten en achterruit en de 17 inch lichtmetalen velgen Cross Black geven hem extra cachet. Citroën C3 Origins biedt met zijn moderne en uitnodigende interieur zijn inzittenden een oase van rust. De stoelen zijn ruim bemeten, wat een belangrijke factor is voor het comfort en welzijn van de inzittenden. De Collectors Edition Origins is uitgevoerd met een fraai ogende grijze bekleding met goudkleurige sierstiksels en een "Origins"-badge, speciale vloermatten en een bronskleurige omlijsting van het dashboard die harmonieert met de kleurthema's van het exterieur. Citroën C3 Origins is extra rijk uitgerust met 9 rijhulp- en veiligheidssystemen zoals Active Safety Brake, grootlichtassistent, Citroën Connect Nav en een achteruitrijcamera. Deze Collectors Edition is gebaseerd op de uitvoering Shine. Er is motorisch gezien keuze uit PureTech-benzinemotoren en hightech BlueHDi-dieselmotoren.C4 Cactus
Ook de C4 Cactus Collectors Edition "Origins" verwijst naar het rijke automobiele erfgoed . Bij de introductie was de Citroën C4 Cactus een sensatie. De Collectors Edition Origins is uitgerust met de twee belangrijke innovaties die op C4 Cactus een Europese primeur waren: vering met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort Seats. Samen zijn ze goed voor een behoorlijk hoog rijcomfort. Historisch gezien wordt de link getrokken met de legendarische DS die in 1955 de al even fameuze Traction Avant opvolgde, was in de jaren 70 ook de Citroën GS toonaangevend op het gebied van comfort. Dit model maakte het bijzondere hydropneumatische veersysteem bereikbaar voor een groot publiek. De GS werd in 1971 verkozen tot Auto van het Jaar. Bij de C4 Cactus zijn de Advanced Comfort Seats voorzien van een unieke bekleding in een ingetogen en geraffineerde stijl: gevlamd grijs met goudkleurige sierstiksels en een "Origins"-badge, gecombineerd met speciale matten voor- en achterin. De Collectors Edition Citroën C4 Cactus Origins is bovendien extra rijk uitgerust met 9 rijhulp- en veiligheidssystemen zoals Citroën Connect Nav en Citroën Connect Box met Pack SOS & Assistance. Hij is ook voorzien van Mirror Screen, waarmee u de apps van uw smartphone via het touchscreen van de auto kunt gebruiken. Dit model is leverbaar met de tot Engine of the Year verkozen benzinemotoren PureTech 110 en PureTech 130 S&S en BlueHDi-dieselmotoren.

 

C3 Aircross
De C3 Aircross SUV Origins Collectors Edition is door zijn techniek geschikt voor licht offroad gebruik. Het ruime en bijzonder flexibele interieur maakt vele opstellingen mogelijk, de bagageruimte is ruimmm te noemen. Citroën trekt de link door naar 1922, toen het merk kwam met de Autochenille (halfrupsvoertuig) Citroën B2 type K1, bijgenaamd de Scarabée d'Or. Dit was destijds één van de eerste vijf gemotoriseerde voertuigen die de Sahara overstaken, een afstand van 3500 km. Door deze baanbrekende expeditie te organiseren liet André Citroën de wereld zien hoe betrouwbaar de auto's van zijn merk waren. Het interieur van het model anno 2019 is speciaal uitgevoerd met gevlamd grijze stoelbekleding met goudkleurige sierstiksels en een "Origins"-badge en speciale matten voor- en achterin. Daarnaast heeft deze Collectors Edition een extra rijke standaarduitrusting met onder meer automatische verlichting, automatische airconditioning, Citroën Connect Nav DAB+, draadloze telefoonlader en Mirror Screen, waarmee u de apps van uw smartphone via het 7 inch touchscreen van de auto kunt gebruiken. Hij is leverbaar met PureTech-benzine- en BlueHDi-dieselmotoren van de nieuwste generatie. Voor nog meer rijplezier kunnen de motoren worden gekoppeld aan de automatische transmissie EAT6.


 
Grand C4 SpaceTourer
De Citroën Citroën Grand C4 SpaceTourer Origins Collectors Edition biedt ruimte aan 5 tot 7 personen. Historisch gezien trekt Citroën de link naar de C4 F die eind jaren 20 al opviel door zijn praktische gebruiksmogelijkheden. Deze gezinsauto bij uitstek had vijf zitplaatsen en was voorzien van een uitneembare achterbank en een in twee delen te openen achterklep. Bovendien was hij voorzien van een in twee delen te openen achterklep, wat het in- en uitladen van bagage extra gemakkelijk maakte. Eind jaren 90 was de Xsara Picasso, de voorganger van C4 Picasso, de eerste compacte MPV van Citroën met 3 identieke comfortabele stoelen achterin. Drie jaar eerder, in 1996, werd met de praktische gezinsauto Berlingo Multispace het Ludospace-segment gecreëerd. Anno 2019 vinden we in het interieur de kleur Dune Beige, met het accent op een zacht en weldadig comfort. De voorstoelen zijn voorzien van extra steun gevende Relax-hoofdsteunen en de voorpassagiersstoel kan tot tafel worden omgeklapt. Deze Citroën Grand C4 SpaceTourer is extra rijk uitgerust met onder meer een 12 inch panoramascherm en Mirror Screen, waarmee u de apps van uw smartphone via het touchscreen van de auto kunt gebruiken. Hij is leverbaar met PureTech-benzine- en BlueHDi-dieselmotoren van de nieuwste generatie, desgewenst te koppelen aan de nieuwe automatische transmissie EAT8.
  

| Disclaimer