Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Citroën 19_19 Concept: Reizen in E-comfortmodus


image/jpeg

Na de in februari onthulde Ami One Concept – Citroëns visie op elektrisch rijden in de stad – wordt nu de 19_19 Concept gepresenteerd waarmee Citroën laat zien hoe het merk denkt over ultra-comfort en elektrisch rijden buiten de grenzen van de stad. Twee elektrische concept cars die antwoord bieden op de behoeften van klanten met steeds meer eisen aan in alle vrijheid kunnen rijden en reizen.


Ter gelegenheid van 100 jaar lef en creativiteit ten dienste van bewegingsvrijheid wilde Citroën met iets spectaculairs komen, een echte UFO in de autosector. Een disruptief manifest dat nieuwe standaarden zet en een beeld schetst van een visie op mobiliteit die bewust onconventioneel, verkennend en onbegrensd is. De voor een auto ongekende proporties van de 19_ 19 Concept zijn geïnspireerd op de wereld van de luchtvaart en de binnenhuisarchitectuur. Deze concept car is herkenbaar aan zijn gestroomlijnde en zuivere vormen en de bijzondere technologische details. De 19_19 Concept is wat je van Citroën kunt verwachten: anders. De gestroomlijnde en technologische concept car breekt met iedere heersende norm en valt op door het op de luchtvaart geïnspireerde, spectaculaire, zwevende, transparante capsule design.

Rijdende salon
Door van het interieur een rijdende salon te maken verlegt de 19_19 Concept de grenzen van het Citroën Advanced Comfort-programma verder. Deze concept car is voorzien van Progressive Hydraulic Cushions gekoppeld aan een intelligent actief besturingssysteem en het unieke ontwerp is gebaseerd op de binnenhuisarchitectuur met losse stoelen die de nieuwe visie op comfort verbeelden. De 19_19 Concept toont zich bovendien innovatief en toekomstgericht met zijn technologie voor autonoom rijden, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om het besturen geheel over te laten aan de auto. Er wordt ruim gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie voor bijvoorbeeld de Personal Assistant in het instrumentenpaneel, die de controle over het rijden overneemt als de auto zelfstandig rijdt en die interageert met de inzittenden via een proactief en voorspellend systeem dat de behoefte van ieder van hen anticipeert.

Bereik van 800 km
Met zijn 100% elektrische aandrijflijn is de 19_19 Concept milieuvriendelijk, biedt hij meer comfort in de auto vanwege de afwezigheid van geluiden en trillingen en bewijst hij met een bereik van 800 km dat ook lange ritten elektrisch kunnen worden afgelegd. Deze concept car werd bedacht om rijden nog zorgelozer en relaxter te maken en wordt dan ook via inductie opgeladen, stilstaand of rijdend als de infrastructuur dit toelaat.

Lange reizen
19_19 Concept staat voor het nieuwe lange reizen. Een moderne benadering van design en technologie voor een nieuwe rijervaring die een ‘mentale detox’ moet stimuleren. Zo wordt reizen weer wat het hoort te zijn: momenten van ontspanning, rust en plezier. 19_19 Concept is het ultieme antwoord van Citroën op het rijden en reizen van morgen, geïnspireerd op het verlangen naar vrije en inspirerende mobiliteit.

19_19 Concept beleeft zijn wereldpremière op de VivaTech in Parijs op 16 mei 2019.

image/jpeg

 


  

| Disclaimer